Epoksidna smola za nakit 1.5kg (1 kg smole + 0.5 kg ucvrscivac) | Epoksidna smola | Epoxy | Overnight

Epoksidna smola za nakit 1.5kg (1 kg smole + 0.5 kg ucvrscivac)

3,750din
SKU: ovex06
Na stanju: Da
Rok dostave: 1-3 dana

komada

Epoksidne smole su popularan materijal među zlatarima i hobistima koji izrađuju nakit. One omogućavaju stvaranje jasnih i sjajnih površina koje daju nakitu jedinstven izgled. Osim toga, epoksidne smole su otporne na habanje, hemikalije i UV zračenje, što ih čini dugotrajnim i trajnim materijalom za nakit.

Šta je epoksidna smola?

Epoksidna smola je dvokomponentni polimer koji se sastoji od smole i učvrščivača. Kada se smesa ta dva dela pomeša, reakcija se pokreće i smesa se stvrdnjava u tvrdu i sjajnu površinu.

Za izradu nakita, koristi se bistra epoksidna smola koja se lako oblikuje i koja pruža veliku raznolikost u oblikovanju nakita. Osim toga, epoksidna smola može biti obojena bojama za epoksidne smole kako bi se dobio željeni efekat boje.

Kako se koristi epoksidna smola za izradu nakita?

Kada se epoksidna smola koristi za izradu nakita, važno je da se strogo pridržavate uputstava za upotrebu i sigurnosnih mera. Smola se obično mieša u razmeri 2:1.

Mešanje smole može se obaviti pomoću štapića za mešanje ili pomoću posebnog alata koji se naziva vakuum mikser. Vakuum mikser je koristan alat jer uklanja mehuriće vazduha iz smole i omogućava da se nakit stvrdne bez mehurića vazdua na površini.

Nakon što se smola promeša, može se naneti na komad nakita pomoću štapića za mešanje ili pipete. Važno je naneti smolu u malim količinama i pažljivo je rasporediti kako bi se izbegli mehurići vazduha.

Nakon nanošenja smole, komad nakita se ostavlja da se stvrdne. Vreme stvrdnjavanja zavisi o količini smole i temperaturi okoline, ali obično traje nekoliko sati do nekoliko dana.

Prednosti korištenja epoksidne smole za izradu nakita

Epoksidne smole imaju mnoge prednosti za izradu nakita. One su izdržljive, otporne na habanje, hemikalije i UV zračenje. Također, omogućavaju stvaranje jasnih i sjajnih površina koje su privlačne i izgledaju profesionalno.


SMOLA JE MATERIJAL KOJI NUDI NEOGRANIČENE MOGUĆNOSTI, OGRANIČENE SAMO VAŠOM MAŠTOM

  U prodaji Epoksidna Smola Epoxy Resin

za nakit, suvenire . . .

- Potpuno prozirna-TEČNO STAKLO, KRISTALNO PROVIDNA

KORISTI SE:

- za izradu suvenira i nakita

- kao zaštitni premaz visokog sjaja-tečno staklo

- za lepljenje i pričvršćivanje različitih materijala( drveta, metala, kamena, mermera, stakla, plastike. . . )

NAČIN PRIPREME:

- Dvokomponentno jedinjenje: A komponenta je smola, B komplonenta je učvršćivač.

- Prilikom mešanja komponenti u posudu, odmer je 2:1,

- Smesu mešati u trajanju od 4-5 min, drvenim ili plastičnim štapićem, laganim pokretima kako bi što manje vazduha ušlo u smesu.

VREME SUŠENJA:

24h pri sobnoj temperaturi.

Za dodatne informacije i pojašnjenja stojimo Vam na raspolaganju ! ! !