Epoksidna smola za nakit 3kg (2 kg smole + 1 kg ucvrscivac) | Epoksidna smola za nakit | Epoksidna smola | Epoxy | Overnight

Epoksidna smola za nakit 3kg (2 kg smole + 1 kg ucvrscivac)

6,600din 5,280din
SKU: ovex07
Na stanju: Da
Rok dostave: 1-3 dana

komada

Epoksi smola je popularan materijal za izradu nakita, i to iz dobrog razloga. Ova vrsta smole pruža fleksibilnost u kreiranju različitih oblika i dizajna, a kada se stvrdne, postaje jako izdržljiva. Kombinacija ove dve osobine čini epoksi smolu idealnom za izradu nakita.


Epoksi smola se sastoji od dve komponente - smole i učvršćivača. Ove dve komponente se moraju pažljivo izmeriti i pomešati u pravim količinama da bi se dobila prava konzistencija. Nakon što se smola i učvršćivača pomešaju, mešavina se obično ostavlja da odstoji nekoliko minuta da bi se dobio vazduh iz nje. Ova faza se naziva deaeracija i pomaže u sprečavanju pojave mehurića u smoli.


Kada se smola i učvršćivača pomešaju, može se dodati i boja ako želite obojeni nakit. Postoje različite vrste boja koje se mogu koristiti sa epoksi smolom, uključujući i pigmentne boje koje se mogu mešati da bi se dobili različiti tonovi. Još jedna prednost epoksi smole je što se boje ne razdvajaju od smole tokom procesa stvrdnjavanja.


Kada se smola i učvršćivača pomešaju i oboje, mogu se sipati u kalupe da bi se dobili različiti oblici za nakit. Kalupi za epoksi smolu mogu biti različitih veličina i oblika, a mogu biti napravljeni od različitih materijala, kao što su silikon ili metal. Kalupi se obično podmazuju uljem ili sprejem za kalupe da bi se smola lakše izvadila nakon što se stvrdne.


Kada se smola sipa u kalupe, treba ostaviti da se stvrdne. Vreme koje je potrebno za stvrdnjavanje zavisi od debljine smole i temperature u prostoriji u kojoj se nalazi. Obično je potrebno oko 24 sata da se smola potpuno stvrdne.


Kada se smola stvrdne, može se ukloniti iz kalupa i dodati privesak ili lančić da bi se napravio kompletan komad nakita. Smola se može brusiti i polirati da bi se postigao sjajni izgled. Još jedna prednost epoksi smole je što se može koristiti i za ugradnju drugih materijala u nakit, kao što su cvetovi, listovi ili komadi dragog kamenja.


Epoksi smola je takođe otporna na vodu i hemikalije, što znači da će vaš nakit biti izdržljiv i dugotrajan. 


SMOLA JE MATERIJAL KOJI NUDI NEOGRANIČENE MOGUĆNOSTI, OGRANIČENE SAMO VAŠOM MAŠTOM

  U prodaji Epoksidna Smola Epoxy Resin

za nakit, suvenire . . .

- Potpuno prozirna-TEČNO STAKLO, KRISTALNO PROVIDNA

KORISTI SE:

- za izradu suvenira i nakita

- kao zaštitni premaz visokog sjaja-tečno staklo

- za lepljenje i pričvršćivanje različitih materijala( drveta, metala, kamena, mermera, stakla, plastike. . . )

NAČIN PRIPREME:

- Dvokomponentno jedinjenje: A komponenta je smola, B komplonenta je učvršćivač.

- Prilikom mešanja komponenti u posudu, odmer je 1:2,

- Smesu mešati u trajanju od 4-5 min, drvenim ili plastičnim štapićem, laganim pokretima kako bi što manje vazduha ušlo u smesu.

VREME SUŠENJA:

24h pri sobnoj temperaturi.

Za dodatne informacije i pojašnjenja stojimo Vam na raspolaganju ! ! !